Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) –Melikgazi’yi daha ileriye taşıyacak ve Kayseri’ye değer katacak olan vizyon projeleri ile ses getireceklerini söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Kayseri, tarihin derinliklerinden beri çemenlenmiş pastırmanın ana vatanıdır. Kayseri pastırması, şehre gelenlerin hem tattığı hem de yanlarında giderken götürdüğü lezzetlerin başında geliyor. Çemeni, baharatı, kurutuluş şekli ve usta ellerde doğranışı ile Kayseri’nin ticari hayatında da önemli rol oynuyor. Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi projemiz ise, pastırma, sucuk, sucuk içi ve çemen kültürünü tescilleyecek. Kayseri dışından gelenler pastırma ve sucuğun nasıl yapıldığını öğrenecek ve görecek. Tadımlar da yapılacak. Kayseri dışından gelen misafirlerimiz sucuk nasıl yapılır, pastırma nasıl dilimlenir öğrenip görecekler. İçinde bulunan lokantasında sucuk ekmek, sucuk içi gibi lezzetlerin tadına bakılabilecek. Çocukluğumuzda evde sucuk doldurmak bizim için güzel anılardı. Evlerde sucuk içi de yapılırdı. Bu kültürümüze sahip çıkmamız lazım. Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü inşallah burada yaşayacak. Bu projemizi restorasyonu tamamlanmak üzere olan Gön Han’ın içinde hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Hem merkezi bir yer hem de pastırmacılara yakın. Esnafımızın da işi bu proje ile daha da canlanmış olacak.” dedi.
Related Posts
SON DAKİKA ‘Yenidoğan Çetesi’ davasında 2. gün! İşte dakika dakika yaşanan gelişmeler
- Hayati Karagöz
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
İstanbul’da bebek acil hastalarını daha önce anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip, ölümlerine neden…
“Bir öğün ücretsiz yemek” için bütçe yetersizken Aile Bakanlığı’ndan Diyanet’e 41,3 milyon TL
- Hayati Karagöz
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
"Bir öğün ücretsiz yemek" için bütçe yetersizken Aile Bakanlığı'ndan Diyanet'e 41,3 milyon TL
Teğmenler yemin için 7 kez başvuru yapmış
- Hayati Karagöz
- 21 Kasım 2024
- 2 min
- 0
30 Ağustos'ta Kara Harp Okulu'ndaki gayriresmi kılıçlı yemin töreniyle ilgili inceleme soncunda organize hareket eden…